Möbler återbruk inkl. tillhörande tjänster 2021

Syftet med upphandlingen är att skapa förutsättningar för upphandlande myndigheter att införa cirkulära möbelflöden och på så vis minska sin resursförbrukning och klimatpåverkan.

Om upphandlingen

Upphandlingen omfattar tjänster inom rekonditionering, renovering, reparation, re-design av möbler, köp av begagnade möbler, avyttring av möbler samt närliggandetjänster inom till exempel inventering och inredning. Exakt omfattning bestäms under förstudien.

Varför upphandlar vi Möbler återbruk inkl. tillhörande tjänster 2021?

Upphandlande myndigheter har de senaste åren visat ett allt större intresse av tjänster inom cirkulära möbelflöden. Genom att upphandla dessa tjänster kan Inköpscentralen hjälpa till att påskynda omställningen till en mer cirkulär ekonomi, där värdet på produkter, material och resurser behålls i ekonomin så länge som möjligt och avfallsgenereringen minimeras.

Var med och påverka

Vill du vara med och bidra med din kunskap i upphandlingen? Då är du välkommen att gå med i vår referensgrupp. Att delta i referensgruppen innebär en möjlighet att ta fram och konkretisera behov, önskemål samt kravställningar. Du förbinder dig inte till en massa arbete, utan kan bidra på det sätt som passar dig.

Vi kommer att ha möten under våren/hösten där samtliga intresserade är välkomna. Det kommer även finnas möjlighet för enskilda möten med oss i upphandlingsteamet där vi kan diskutera era specifika synpunkter och önskemål. Vill du vara med i avtalsgruppen? Anmäl dig då här.

Tidplan för upphandlingen

Upphandlingen är påbörjad. Vår målsättning är att avtalet ska vara klart innan sommaren 2022.

Om upphandlingen

  • Status: Planerad
  • Upphandlingsområde: Kontor och förbrukning

Tipsa en vän

Kontaktperson

Mattias Arvidsson

Mattias Arvidsson

Upphandlare, SKL Kommentus Inköpscentral
Tel:
040 685 25 92
Mobil:
072 997 20 83
Skicka e-post

Referensgrupp

Anmäl dig till referensgruppen genom att fylla i och skicka in vårt formulär för intresseanmälan. Anmälan är öppen för avropsberättigade myndigheter/enheter.

Avtalsnytt

Prenumerera på ramavtalsnyheter inom kontor och förbrukning, dess varor och tjänster. Du får nyheter och information via e-post.