Hälso- och sjukvårdsmaterial och medicinteknik 2018

Med denna upphandling vill vi skapa ett ramavtal som ska täcka våra kunders huvudsakliga behov av hälso- och sjukvårdsmaterial och medicinteknik. Produkterna sträcker sig från lättare förband till injektionsmaterial och instrument anpassade för exempelvis äldreomsorg, hemsjukvård, förskola/skola och regioner.

Det kommande ramavtalet ska ersätta nuvarande ramavtal Förbrukningsartiklar 2014 som gäller till 2020-05-08. Under förstudiearbetet kommer vi också utreda om ramavtalet kan ersätta Stockholms inköpscentral, STIC:s nuvarande ramavtal Medicinteknisk utrustning STIC 2015 som gäller till 2020-02-22. Det nya avtalet ska kunna användas av avropsberättigade kunder i hela landet.

Om upphandlingen

Upphandlingen omfattar följande: förbandsmaterial och kompression, medicinska förbrukningsartiklar, inkontinensartiklar, injektion och infusionsmaterial.

Begreppet medicinteknik omfattar bland annat hjälpmedel för rörelsenedsättning och dagliga aktiviteter, arbetstekniska hjälpmedel, tillbehör, reservdelar samt tillhörande tjänster.

Nuvarande ramavtal används främst av kommuner. I förstudien kommer vi titta på om det finns fler grupper som skulle kunna använda ramavtalet och förutsättningarna för det. Den exakta omfattningen av upphandlingen avgörs under förstudien.

Gå med i vår avtalsgrupp

I den här upphandlingen samarbetar vi nära en grupp medicinskt ansvariga sjuksköterskor. Har du synpunkter eller önskemål om den kommande upphandlingen? Kontakta ansvarig upphandlare! Du hittar kontaktuppgifter här på sidan.

Tidplan för upphandlingen

Vi räknar med att annonsera upphandlingen under Q3 2019 för att ha ett avtal på plats under Q1-Q2 2020.

Om upphandlingen

  • Status: Planerad
  • Upphandlingsområde: Vårdrelaterad förbrukning och läkemedel

Tipsa en vän

Kontaktperson

Camilla Stiller

Upphandlare, SKL Kommentus Inköpscentral
Tel:
031 7016201
Mobil:
072 2545957
Skicka e-post

Avtalsnytt

Prenumerera på ramavtalsnyheter inom vårdrelaterad förbrukning och läkemedel samt sociala tjänster. Du får nyheter och information via e-post.

Avtalsgrupp

Anmäl dig till avtalsgruppen genom att fylla i och skicka in vårt formulär för intresseanmälan. Anmälan är öppen för avropsberättigade myndigheter/enheter.

SKL Kommentus UC