Välkommen på seminariet Hållbar leverantör 2.0

Många av de produkter som kommuner, landsting och regioner upphandlar framställs i länder där riskerna är höga för att mänskliga rättigheter och arbetares rättigheter kränks. Sedan 2015 samarbetar SKL Kommentus och Sveriges landsting och regioner med att säkerställa att de produkter som köps in är framställda under ansvarsfulla förhållanden. Vi har utvecklat gemensamma krav och vi samarbetar i arbetet med uppföljning.

Så klarar du kraven på socialt ansvarstagande som kommuner och landsting ställer

Under året arrangerar vi tre seminarium på olika orter där du som leverantör får stöd och hjälp med vilka interna processer och rutiner som måste finnas på plats för att identifiera och förebygga riskerna i din leveranskedja. Under seminariet går vi igenom vilka krav som ställs (mänskliga rättigheter, arbetares rättigheter, miljö och anti-korruption), vilka interna rutiner som måste finnas på plats för att klara kraven samt hur uppföljning av krav genomförs och bedöms.

Seminariet vänder sig i första hand till dig som är leverantör eller underleverantör till kommuner, landsting och regioner samt deras bolag och säljer produkter som har ett ursprung i så kallade högriskländer.

Under året håller vi seminariet på följande orter:

  • Stockholm, 11 april (Saturnus Konferens, Hornsgatan 15) Fullbokat
  • Göteborg, 25 april (Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10 )
  • Malmö, 11 september (Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62) Detta tillfälle kommer även att webbsändas live på webben

Seminariet är kostnadsfritt. Förutom att ge dig en berikande förmiddag i hållbarhetens tecken bjuder vi på fika och lunch.

Det sista seminariet kommer även att webbsändas

Har du inte möjlighet att delta på plats? Anmäl dig istället till vår webbsändning den 11 september. Vi skickar då en länk där du kan följa seminariet live på webben.

Program

  • 09.00 Fika och inledning
  • 09.30 Genomgång av sociala krav och vad dessa innebär för leverantören
  • 10.30 Bensträckare
  • 10.40 Hur går revisionen till i praktiken? - revisorn berättar
  • 11.40 Sammanfattning och avslutning
  • 12.00- 13.00 Lunch

Arrangör är Sveriges landsting och regioners nationella kansli för socialt ansvarsfull upphandling och SKL Kommentus Inköpscentral

Välkommen!

Anmälan

Välj ett av följande alternativ: *

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar