Utbildning

Kompetensprojekt i praktiken - fördjupning

Behöver ni ta fram en kompetensförsörjningsplan? tydliggöra koppling mellan strategier, mål och omvärldsbevakning till er operativa förmåga att utveckla rätt kompetens idag och i framtiden? Funderar ni på hur ni bäst utvecklar kompetensen, skapar en lärande kultur och får till ett mer varierat och digitalt lärande?

Pris: 4900 (exkl. moms)

I priset ingår: Kursdokumentation, frukost och lunch

Jag vill anmäla mig

Startpunkten för dessa frågor är att ta reda på organisationens nuläge genom att genomföra en kompetensanalys; vilken kompetens och kapacitet har vi? Följt av vilken kompetens vi har behov av i vår framtida organisation utifrån ett omvärldsperspektiv.

Under dagen får du fördjupad kunskap i hur du driver kompetensprojekt/kompetensarbete med tyngdpunkt på kompetensanalys och kompetensplanering. Hur arbetar man med nyckeltal och hur mäts effekten av strategisk kompetensförsörjning som ger underlag för kompetensförsörjningsplanen? Under kursen dyker vi även ned i området lärande. Vad är kompetensutveckling, hur får man till ett mer varierat lärande med moderna metoder och hur skapar man lärande organisationer?

Kursen varvar teori med praktik och ger dig praktiska tips och underlag som du kan använda i din egen verksamhet.

Ur innehållet

  • Fördjupning i kompetensprojektets olika steg
  • Erfarenhetsutbyte och lärdomar kring kompetensprojekt
  • Kompetensförsörjningsplan ur ett kompetensperspektiv- Vilka nyckeltal ska följas upp, och hur jobba med handlingsplaner på olika nivåer?
  • Vad kännetecknar lärande organisationer och hur får man till en lärande kultur?
  • Varierat lärande ”Blended learning” – digitalt och socialt lärande
  • Trender inom kompetensutveckling

Vem vänder sig kursen till?

Till dig som tidigare deltagit vid vår grundkurs eller har tidigare erfarenhet och vill fördjupa dig inom området strategisk kompetensförsörjning.

Varför ska du gå kursen?

För att få teoretiska och praktiska råd hur du bör göra för att lyckas i kompetensprojekt. Du får möjlighet att fördjupa dig i områden som många finner utmaningar i såsom att identifiera och definiera nyckeltal inom kompetensområdet. Du får lära dig mer om kompetensutveckling och får insikt i hur lärande organisationer fungerar.

Sista anmälningsdag

30 dagar före kursstart

Kurstillfällen

Filtrera på år:

Datum Plats Detaljer
12 mars 2019

12 mars

Frukost serveras från 09:30

Tipsa en vän

Lärare på utbildningen

Camilla Rask

Mångårig erfarenhet av kompetensinventering/analys, lärande, målstyrning & ledarutveckling. Har utvecklat och implementerat skräddarsydda format för olika branscher, t.ex. lagkrav för lärarlegitimation samt koncept för vård och omsorg i offentlig sektor.