Utbildning

Dynamiskt inköpssystem - att tillämpa i praktiken

Vill du inte låsa fast dig i ramavtalsupphandlingar kan dynamiskt inköpssystem (DIS) vara ett alternativ för dig som upphandlare och för verksamheten.

Den här helt nya utbildningen ger dig kunskap om hur du genomför en DIS-upphandling, hur ett DIS fungerar i praktiken, vilka avväganden man bör beakta inför inrättandet av ett DIS samt för- och nackdelar med systemet. Utbildningsdagen innehåller såväl teoretiska som praktiska moment samt tid för diskussion och frågor.

Efter utbildningen ska du ha en förståelse för när DIS kan vara lämpligt, hur det fungerar samt ha tillräckligt med kunskap för att sätta igång!

Du lär dig:

  • Vad ett dynamiskt inköpssystem är
  • Hur du genomför en DIS-upphandling i praktiken
  • När det är lämpligt att använda DIS
  • Vad som skiljer ett DIS mot ett ramavtal
  • Vägledning av lagbestämmelser
  • När det finns risk för överprövning

Pris: 5900kr (exkl. moms)

I priset ingår: Kursdokumentation, lunch och fika

Jag vill anmäla mig

Utbildningen vänder sig till dig som:

  • Arbetar som upphandlare eller inköpare och som upphandlar varor, tjänster eller byggentreprenader och vill lära dig mer om hur man genomför DIS i praktiken och få vägledning inom juridiken.

  • Arbetar som chef inom offentlig sektor och som vill ha förståelse för när det kan vara lämpligt att tillämpa DIS och vad det finns för nackdelar och fördelar med det.

Varför ska du gå utbildningen?

Det finns stora skillnader på hur man tänker kring DIS och annan typ av upphandling och det kan underlätta för dig som upphandlare att få en förståelse kring när du kan använda vad, och när DIS underlättar. Då detta är ett nytt sätt att upphandla ger utbildningen dig kompletterande kunskap som kan vara värdefull att ha.

Lärare på utbildningen

Cassandra Schön är jurist och arbetar som upphandlingskonsult på AffärsConcept. Hon har bred erfarenhet av att upphandla olika varor och tjänster och byggentreprenader, hålla utbildningar samt företräda upphandlade myndigheter i domstolsprocesser.

Vet du redan nu kluriga frågor som du vill ha svar på under kursen? Maila gärna frågorna i god tid innan utbildningstillfället till Cassandra.

Vi värnar om miljön

Du kommer att få utbildningens kursmaterial på en USB-sticka och behöver därför ta med egen dator.

Kurstillfällen

Filtrera på år:

Datum Plats Platser kvar Detaljer
28 april 2020

28 april Stockholm

Frukost serveras från 08.30

Många platser kvar

Tipsa en vän

Lärare på utbildningen

Cassandra Schön

Upphandlingskonsult, AffärsConcept
Tel:
08 709 59 77
Mobil:
072 534 82 78
Skicka e-post

Liknande utbildningar

Webinarie om DIS med Evelina Emanuelsson

51.06