Utbildningar

Dynamiskt inköpssystem - att tillämpa i praktiken

Vill du inte låsa fast dig i ramavtalsupphandlingar kan dynamiskt inköpssystem (DIS) vara ett alternativ för dig som upphandlare och för verksamheten.

Den här helt nya utbildningen ger dig kunskap om hur du genomför en DIS-upphandling, hur ett DIS fungerar i praktiken, vilka avväganden man bör beakta inför inrättandet av ett DIS samt för- och nackdelar med systemet. Utbildningsdagen innehåller såväl teoretiska som praktiska moment samt tid för diskussion och frågor.

Efter utbildningen ska du ha en förståelse för när DIS kan vara lämpligt, hur det fungerar samt ha tillräckligt med kunskap för att sätta igång

Gussun Albadri
Tove Munther
Läs mer om
Dina kursledare
Antal tillfällen
0 st
Nivå
Specialist
Pris
5 900 kr alt. 5 400 kr
Vill du lära dig mer?
Upphandling av entreprenader, AMA

Välj tid och plats och anmäl Stäng

Du lär dig:

  • Vad ett dynamiskt inköpssystem är
  • Hur du genomför en DIS-upphandling i praktiken
  • När det är lämpligt att använda DIS
  • Vad som skiljer ett DIS mot ett ramavtal
  • Vägledning av lagbestämmelser
  • När det finns risk för överprövning

I priset ingår: Kursdokumentation, lunch och fika

Utbildningen vänder sig till dig som:

  • Arbetar som upphandlare eller inköpare och som upphandlar varor, tjänster eller byggentreprenader och vill lära dig mer om hur man genomför DIS i praktiken och få vägledning inom juridiken.
  • Arbetar som chef inom offentlig sektor och som vill ha förståelse för när det kan vara lämpligt att tillämpa DIS och vad det finns för nackdelar och fördelar med det.

Varför ska du gå utbildningen?

Det finns stora skillnader på hur man tänker kring DIS och annan typ av upphandling och det kan underlätta för dig som upphandlare att få en förståelse kring när du kan använda vad, och när DIS underlättar. Då detta är ett nytt sätt att upphandla ger utbildningen dig kompletterande kunskap som kan vara värdefull att ha.

Lärare på utbildningen

Cassandra Schön är jurist och arbetar som upphandlingskonsult på AffärsConcept. Hon har bred erfarenhet av att upphandla olika varor och tjänster och byggentreprenader, hålla utbildningar samt företräda upphandlade myndigheter i domstolsprocesser.

Vet du redan nu kluriga frågor som du vill ha svar på under kursen? Maila gärna frågorna i god tid innan utbildningstillfället till Cassandra Schön.

Vi värnar om miljön

Du kommer få utbildningens kursmaterial på en USB-sticka och behöver därför ta med egen dator.

Utbildningsansvarig

Sonya Budak

Sonya Budak

Utbildningsansvarig administratör, AffärsConcept
Tel:
08 709 59 37
Mobil:
070 458 21 21
Skicka e-post

Gå en utbildning i offentlig upphandling. Vi har kurser för alla nivåer, oavsett tidgare erfarenhet. Höstens utbildningar erbjuds också som distansundervisning. Du kan delta fysiskt på plats i Stockholm eller på distans via webben. 

För mer information kontakta Utbildningsansvarig Sonya Budak. 

Anlita en affärsrådgivare

AffärsConcepts affärsrådgivare har spetskompetens inom upphandling till offentlig sektor och ger rådgivning till myndigheter, organisationer och andra företag som följer upphandlingslagstiftningen. Vi kombinerar affärsfokus med juridisk kompetens och hjälper dig göra lyckade affärer!

Ute efter fler utbildningar inom offentlig upphandling?

Vi har diplomutbildningar och kortare utbildningar inom offentlig upphandling - från grundnivå till avancerad. Du kan också alltid be om en skräddarsy utbildningar, eller varför inte kombinera utbildning med att ha en av våra affärsrådgivare på plats hos er? 

Prenumerera på AffärsConcepts nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut varannan månad och innehåller information om våra webbinarier, frukostseminarier och utbildningar blandat med redaktionella artiklar och analyser kopplade till våra verksamhetsområden. 

Tipsa en vän