Webbutbildningar

Allmänna bestämmelser (AB) för chefer

Utbildningen ger en grundläggande kunskap om AB och viss arbetsrättslig lagstiftning.


Antal tillfällen
0 st
Nivå
Grundkurs
Pris
1950 ex. moms

Välj tid och plats och anmäl Stäng

Kom igång i januari, förbeställ redan nu!

Utbildningen kan distribueras från mitten av januari, men det möjligt att beställa utbildningen redan nu.

Om utbildningen

Utbildningen syftar till att ge en grundläggande kunskap om AB och viss arbetsrättslig lagstiftning som har ett nära samband med AB, exempelvis lagen om anställningsskydd och semesterlagen. Utbildningen ger också en kortfattad beskrivning av vår avtalskonstruktion, det vill säga hur Huvudöverenskommelsen, AB, bilagor hänger ihop. Utbildningen består av information om olika villkor och regler i lag och kollektivavtal varvas med övningar.

Denna utbildning är en grafiskt och innehållsmässigt uppdaterad version av vår tidigare utbildning Webbaserad grundutbildning i Allmänna bestämmelser (AB) för chefer i ett nytt format.

Tidsåtgång

Utbildningen tar cirka 1½-2 timmar att genomföra och kan göras stegvis i valfri takt eftersom det går utmärkt att avbryta kursen och återuppta den vid ett senare tillfälle. Du har tillgång till utbildningen i 60 kalenderdagar från det datum som du beställde utbildningen, inte när du loggar in på startsidan.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig i första hand till dig som är chef med arbetsgivaransvar eller motsvarande men kan även fungera som introduktion för dig som arbetar med personalfrågor.


Investera i medarbetarnas livslånga lärande och öka omställningstakten på samma gång - Utbilda fler till ett lägre pris. Webbutbildningarna är lättillgängliga och underlättar när du vill kompetensutveckla och utbilda många medarbetare samtidigt. Du kan kostnadseffektivt, enkelt och brett rulla ut utbildningen och lyfta nivån för en hel avdelning eller organisation.

Utbildningen är skapad av SKR

Innehållet ligger i linje med relevanta kollektivavtal, lagstiftning och praxis.

Se filmen om Allmäna bestämmelser för chefer

FAQ Allmänna bestämmelser för chefer

Från när gäller de 60 dagarna jag har på mig för att genomföra utbildningen?

60 dagar gäller från och med att du beställer utbildningen, dvs anmäler dig på vår webbsida. Två veckor före utbildningens giltighetstid löper ut får du ett påminnelse via mejl.

Går det att förlänga tiden för utbildningsgenomförandet?

Ja det är möjligt, utöver de 60 dagar du har på dig att genomföra utbildningen kan du förlänga tiden ytterligare. Två veckor kostar 1000kr och fyra veckor kostar 2000kr. För att förlänga tiden, mejla till kursadmin@sklkommentus.se så hjälper dom dig.

Hur navigerar jag i de olika avsnitten?

Du kan enkelt hoppa fram och tillbaka i de olika avsnitten med hjälp av pilarna i längst ner i högra hörnet längst ner.

bild.png

Här loggar du in om du redan är anmäld till en utbildning

Logga in här

Tipsa en vän