Sökresultat

196 träffar på ”allt” av typen Nyheter inom Samtliga bolag/koncern

Sortera efter: Relevans Datum Titel

 • SKL Kommentus Nyhet

  Komplext ramavtal blir enklare med hjälp av film

  Digitaliseringen är inte bara en generell trend i samhället utan även grund för nya effektiva hjälpmedel för samhällets svagaste. Yvonne Tonnquist är avtalsansvarig för ramavtalet Trygghetslarm och larmmottagning som ska göra det enklare för kommuner att öka tryggheten för äldre och funktionsnedsatta.

  Publicerad: 2018-11-21 Hem // Aktuellt // Komplext ramavtal blir enklare med hjälp av film
 • SKL Kommentus Nyhet

  Uppdrag granskning om inkassotjänster

  SVT:s program Uppdrag granskning som sänds onsdagen den 30 januari, undersöker orsakerna till den kraftiga ökning av ärenden från regionerna till Kronofogden. I samband med det intervjuades SKL Kommentus Inköpscentral (SKI) om sitt ramavtal för inkassotjänster.

  Publicerad: 2019-01-30 Hem // Aktuellt // Uppdrag granskning om inkassotjänster
 • SKL Kommentus Nyhet

  Ny utvecklingsavdelning på SKL Kommentus

  Att digitaliseringen är en fortsatt viktig trend 2019 undgår få. SKL Kommentus ser ett behov av att stärka organisationen i de digitala satsningar som blir fler och större i takt med att koncernen växer. Ett beslut har därför tagits att bilda en ny avdelning med fokus på IT och digitalisering.

  Publicerad: 2019-01-10 Hem // Aktuellt // Ny utvecklingsavdelning på SKL Kommentus
 • SKL Kommentus Nyhet

  Kvalitet och hållbarhet i fokus på nya ramavtalet Möbler 2017

  Ramavtalet Möbler 2017 är tecknat och det är nu möjligt för våra kunder att beställa möbler från 7 av 11 anbudsområden. Ytterligare 4 anbudsområden är klara för avtalsteckning och beräknas vara redo för avrop under december månad.

  Publicerad: 2018-10-30 Hem // Aktuellt // Kvalitet och hållbarhet i fokus på nya ramavtalet Möbler 2017
 • SKL Kommentus Nyhet

  SKL Kommentus Inköpscentral utreder påstått avtalsbrott på ramavtalet för E-litteratur

  SKL Kommentus Inköpscentral (SKI) har i dagarna underrättats att leverantören på ramavtalet för e-litteratur eventuellt saknar underliggande avtal för att leverera de titlar som de lovat. Nu undersöker inköpscentralen om det finns grund för påståendet.

  Publicerad: 2018-10-11 Hem // Aktuellt // SKL Kommentus Inköpscentral utreder påstått avtalsbrott på ramavtalet för E-litteratur
 • SKL Kommentus Nyhet

  Frukostseminarier - uppskattad mötesplats för upphandlare

  Får man svara på frågor om en upphandling i telefon? Den och många andra frågor besvarades vid vårens sista frukostseminarium ”Dialog” hos AffärsConcept i Stockholm den 23 maj. Frukostseminarierna är välbesökta mötesplatser för alla sorters upphandlande myndigheter. Här serveras kunskaper lika färska som de nybakade smörgåsarna och här finns kollegerna.

  Publicerad: 2017-06-07 Hem // Utbildningar och seminarier // Seminarier // Frukostseminarier - uppskattad mötesplats för upphandlare
 • SKL Kommentus Nyhet

  Efterlängtad dom på temat golvpriser

  Den 8 maj meddelade Högsta förvaltningsdomstolen en dom som ger upphandlande myndigheter en viss rätt att ställa krav på hur anbudsgivare får lämna priser. Domen är ett viktigt förtydligande om att det inte alltid är förbjudet att begränsa hur anbudsgivarna får utforma sin prissättning.

  Vi är stolta över att, genom Sara-Li Olovsson (bolagsjurist SKL Kommentus) med kollegor, ha stöttat Vallentuna kommun i överklagandet till Högsta förvaltningsdomstolen gällande en upphandling av ramavtal för asfaltsbeläggningar m.m.

  Publicerad: 2020-05-11 Hem // Aktuellt // Efterlängtad dom på temat golvpriser
 • SKL Kommentus Nyhet

  Omvärldsarbetet en del av verksamhetsutvecklingen

  Varför jobbar SKL Kommentus med omvärldsanalys och hur kan man ha nytta av omvärldsspaningar i sitt arbete? Lina Lidell jobbar som omvärldsanalytiker på SKL Kommentus och berättar om vikten av att förstå konsekvenser av spaningar och varför man behöver prata omvärld i sin organisation.

  Publicerad: 2020-02-12 Hem // Aktuellt // Omvärldsarbetet en del av verksamhetsutvecklingen
 • SKL Kommentus Nyhet

  It- och HR-arbetet, bästa stödet för Region Sörmland

  Vi har pratat med Katarina Karlsson, Förvaltningsledare HR-området Region Sörmland och ställt några frågor kring vad en förvaltningsledare gör och hur Region Sörmland arbetar med HR-frågor.

  Publicerad: 2020-02-17 Hem // Aktuellt // It- och HR-arbetet, bästa stödet för Region Sörmland
 • SKL Kommentus Nyhet

  ”Det är som att dansa tango"

  Alla skolor ska ha likvärdig tillgång och användning av digitalisering i skolan senast 2022. Men vad betyder det i praktiken och hur vi når dit? Detta stod i fokus på det heldagsseminarium som arrangerades av SKL Kommentus Inköpscentral den 10 mars i Stockholm.

  Publicerad: 2020-03-19 Hem // Aktuellt // ”Det är som att dansa tango"

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 20 Nästa