Sökresultat

196 träffar på ”allt” av typen Nyheter inom SKL Kommentus

Sortera efter: Relevans Datum Titel

 • SKL Kommentus Nyhet

  Efterlängtad dom på temat golvpriser

  Den 8 maj meddelade Högsta förvaltningsdomstolen en dom som ger upphandlande myndigheter en viss rätt att ställa krav på hur anbudsgivare får lämna priser. Domen är ett viktigt förtydligande om att det inte alltid är förbjudet att begränsa hur anbudsgivarna får utforma sin prissättning.

  Vi är stolta över att, genom Sara-Li Olovsson (bolagsjurist SKL Kommentus) med kollegor, ha stöttat Vallentuna kommun i överklagandet till Högsta förvaltningsdomstolen gällande en upphandling av ramavtal för asfaltsbeläggningar m.m.

  Publicerad: 2020-05-11 Hem // Aktuellt // Efterlängtad dom på temat golvpriser
 • SKL Kommentus Nyhet

  Omvärldsarbetet en del av verksamhetsutvecklingen

  Varför jobbar SKL Kommentus med omvärldsanalys och hur kan man ha nytta av omvärldsspaningar i sitt arbete? Lina Lidell jobbar som omvärldsanalytiker på SKL Kommentus och berättar om vikten av att förstå konsekvenser av spaningar och varför man behöver prata omvärld i sin organisation.

  Publicerad: 2020-02-12 Hem // Aktuellt // Omvärldsarbetet en del av verksamhetsutvecklingen
 • SKL Kommentus Nyhet

  It- och HR-arbetet, bästa stödet för Region Sörmland

  Vi har pratat med Katarina Karlsson, Förvaltningsledare HR-området Region Sörmland och ställt några frågor kring vad en förvaltningsledare gör och hur Region Sörmland arbetar med HR-frågor.

  Publicerad: 2020-02-17 Hem // Aktuellt // It- och HR-arbetet, bästa stödet för Region Sörmland
 • SKL Kommentus Nyhet

  Med kundernas behov i fokus

  Sari Bodins roll är att stötta och avlasta kunderna kring främst Inköpscentralens produkter och tjänster. Hon befinner sig mestadels ute hos kund för att fånga upp önskemål och synpunkter att ta med tillbaka till organisationen i syfte att ständigt förbättra verksamheten. - Det är en fantastisk känsla när en kund uppmärksammar att vi har lyssnat och agerat, säger hon

  Publicerad: 2020-01-14 Hem // Aktuellt // Med kundernas behov i fokus
 • SKL Kommentus Nyhet

  ”Det är som att dansa tango"

  Alla skolor ska ha likvärdig tillgång och användning av digitalisering i skolan senast 2022. Men vad betyder det i praktiken och hur vi når dit? Detta stod i fokus på det heldagsseminarium som arrangerades av SKL Kommentus Inköpscentral den 10 mars i Stockholm.

  Publicerad: 2020-03-19 Hem // Aktuellt // ”Det är som att dansa tango"
 • SKL Kommentus Nyhet

  Lönelänken 3.0 - marknadens vassaste löneanalysverktyg

  I samarbete med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), har en helt nyutvecklad produkt nått marknaden. Lönelänken 3.0 är ett högkvalitativt, användarvänligt verktyg som ger dig ett effektivt stöd i arbetet med löneanalys, framtida lönestruktur och prognostisering. Som användare har du möjlighet att jämföra lön- och kompensationspaket för offentliga anställda vilket säkerställer rättvisa och balanserade lönestrukturer inom den offentliga sektorn.

  Läs mer om Lönelänken 3.o

  Publicerad: 2020-01-31 Hem // Aktuellt // Lönelänken 3.0 - marknadens vassaste löneanalysverktyg
 • SKL Kommentus Nyhet

  Information om avtal för inköp av bristvaror under coronapandemin

  Den 16 april skrev SKL Kommentus Inköpscentral ett avtal med distributören OneMed för att underlätta för kommuner att köpa skyddsutrustning och desinfektionsmedel under coronapandemin.

  Publicerad: 2020-04-23 Hem // Aktuellt // Information om avtal för inköp av bristvaror under coronapandemin
 • SKL Kommentus Nyhet

  Webbutiken för bristvaror är nu öppen

  De bristvaror som SKL Kommentus Inköpscentral har upphandlat har nu inkommit i tillräckligt stor mängd för att de ska kunna börja säljas. Alla Sveriges kommuner kan köpa varorna genom en särskilt upprättad webbutik som administreras av OneMed.

  Publicerad: 2020-05-27 Hem // Aktuellt // Webbutiken för bristvaror är nu öppen
 • SKL Kommentus Nyhet

  Om leveranser från Kina

  Inköpscentralen har undersökt om leveranser på våra ramavtal kan drabbas av förseningar på grund av utbrottet av coronavirus. I dagsläget upplever vi inga förseningar men vi följer utvecklingen noga och håller en nära dialog med leverantörer för att kunna uppdatera våra kunder om situationen förändras.

  Publicerad: 2020-02-14 Hem // Aktuellt // Om leveranser från Kina
 • SKL Kommentus Nyhet

  Pedagogiska fördelar med entrézoner i förskolan

  Flera förskolor i Värmdö kommun har installerat så kallade entrézoner och upplever stora fördelar med det. Nu genomför SKL Kommentus Inköpscentral en nationell upphandling av de nya entrélösningarna.

  Publicerad: 2019-09-18 Hem // Aktuellt // Pedagogiska fördelar med entrézoner i förskolan

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 20 Nästa