Sökresultat

144 träffar på ”allt” av typen Nyheter

Sortera efter: Relevans Datum Titel

 • SKL Kommentus Nyhet

  Rutinkontroll ger klirr i kassan

  Vid en av våra rutinkontroller upptäckte vi att ABA Skol, en av leverantörerna på ramavtalet Lekmaterial 2013, inte gav avtalade rabatter på ett flertal upphandlade produkter. Felaktigheten hade pågått ända sedan avtalsstarter i maj 2014. Efter ett antal samtal medgav leverantören misstaget och meddelade att kunderna skulle gå skadeslösa.

  Publicerad: 2017-04-11 Hem // Aktuellt // Rutinkontroll ger klirr i kassan
 • SKL Kommentus Nyhet

  Beläggningsarbeten 2015:5 överprövad

  Upphandlingen Beläggningsarbeten 2015:5 har överprövats.

  Publicerad: 2017-03-10 Hem // Aktuellt // Beläggningsarbeten 2015:5 överprövad
 • SKL Kommentus Nyhet

  Enklare ramavtal för pension från en leverantör

  Pensioner är en komplicerad fråga för landets kommuner och landsting. Det blir inte lättare av att medarbetare med kompetens inom området går i pension. Därför har SKL Kommentus Inköpscentral upphandlat ett nytt ramavtal, Pension 2016, som förenklar arbetet.

  Publicerad: 2017-02-09 Hem // Aktuellt // Enklare ramavtal för pension från en leverantör
 • SKL Kommentus Nyhet

  Kvalitetssäkrad upphandling med erfarna upphandlingskonsulter

  Swedavia äger, driver och utvecklar tio av landets flygplatser. Inköpsvolymerna stiger i takt med ökande investeringar. Därför har man tecknat ramavtal med flera specialister på upphandling. En av dem är AffärsConcept.

  Publicerad: 2017-02-09 Hem // Aktuellt // Kvalitetssäkrad upphandling med erfarna upphandlingskonsulter
 • SKL Kommentus Nyhet

  Revisioner genomförda i kycklingfabriker i Thailand

  Med anledning av rapporter om missförhållanden inom kycklingproduktionen i Thailand så har två revisioner genomförts i fabriker som tillverkar produkter till kommuner och landsting. Representanter från SKL Kommentus och Sveriges Regioner och Landsting deltog i studiesyfte. I samband med revisionerna diskuterades utmaningar och lösningar med en lokal människorättsorganisation, en fackförening, leverantörer och de svenska och danska ambassaderna.

  Publicerad: 2017-01-20 Hem // Aktuellt // Revisioner genomförda i kycklingfabriker i Thailand
 • SKL Kommentus Nyhet

  Ramavtal klart för trygga trygghetslarm

  Nytt ramavtal för trygghetslarm för personer med funktionsnedsättningar är nu klart. Många kommuner får nu äntligen börja arbetet med att ersätta de analoga larmen med de mer säkra digitala trygghetslarmen.

  Publicerad: 2016-10-17 Hem // Aktuellt // Ramavtal klart för trygga trygghetslarm
 • SKL Kommentus Nyhet

  Partille kommun väljer e-arkiv från Ida Infront

  Ida Infront, ett dotterbolag till Addnode Group, har fått en order från Partille kommun för ett e-arkiv som kommer att användas av samtliga verksamheter i kommunen.

  Publicerad: 2015-04-20 Hem // Aktuellt // Partille kommun väljer e-arkiv från Ida Infront
 • SKL Kommentus Nyhet

  En snabbföränderlig bransch utmanar upphandling av postförmedlingstjänster

  I en tid då digital kommunikation dominerar, samtidigt som e-handeln ökar rekordartat, ställs nya krav på postförmedling. Hur tar man då fram ett ramavtal för ett område vars förutsättningar ändras i en takt som är svår att förutse? Hösten 2017 påbörjade SKL Kommentus Inköpscentral upphandlingen av postförmedlingstjänster.

  Publicerad: 2019-09-18 Hem // Aktuellt // En snabbföränderlig bransch utmanar upphandling av postförmedlingstjänster
 • SKL Kommentus Nyhet

  Kundattraktivitet i offentlig sektor

  Kan offentliga kunder bli mer attraktiva för att få in fler bra leverantörer på den offentliga marknaden? SKL Kommentus Inköpscentral bedriver tillsammans med Stockholms Universitet ett forskningsprojekt om offentliga aktörers förmåga att attrahera bra leverantörer, och förhoppningen är att forskningens resultat ska bidra till en bättre offentlig marknad för både kunder och leverantörer.

  Publicerad: 2019-09-16 Hem // Aktuellt // Kundattraktivitet i offentlig sektor
 • SKL Kommentus Nyhet

  Kulturen på arbetsplatsen direkt kopplad till risken för korruption inom upphandling

  Det är viktigt att man som arbetsgivare lägger tid på att jobba med korruptionsfrågor på ett transparent sätt. Man vill i regel göra rätt, säger Niclas Andersson, regionchef på AffärsConcept Väst. Men okunskap kan bidra till korrupta handlingar utan att de är överlagda. Därför vill vi sprida mer kunskap!

  Publicerad: 2019-09-18 | Senaste ändringen:2019-09-10 Hem // Aktuellt // Kulturen på arbetsplatsen direkt kopplad till risken för korruption inom upphandling

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 15 Nästa