Frågor och svar lediga jobb

Vanliga frågor

Hur gör jag om jag inte vill att ni ska spara mina uppgifter?

Du kontaktar HR-ansvarig daniel.yousefi@sklkommentus.se så hjälper han dig.

Sparar ni mina uppgifter?

Har du ansökt om en tjänst en gång sparar vi automatiskt dina uppgifter.

Hur lång tid tar en rekrytering?

I vanliga fall tar en rekrytering mellan en till två månader.

Får jag veta om en tjänst blivit tillsatt av en annan sökande?

Vi hör av oss till samtliga sökande när vi tillsatt en tjänst. Har du varit på intervju hos oss kontaktar vi dig personligen. Övriga får ett meddelande via e-post om att vi tillsatt tjänsten

Kontaktar ni mina referenser?

Vi kontaktar dina referenser i slutskedet av en process. Vi kontaktar aldrig dina referenser utan att meddela dig det först.

När blir jag kallad till en eventuell intervju?

Tillhör du en av dem som bäst uppfyller kraven blir du kallad till en personlig intervju. Du får då träffa den rekryterande chefen och vår HR-ansvarig. Du kan även bli kallad till kompletterande djupintervjuer eller tester.

Vad händer när ansökningstiden gått ut?

Vi går igenom alla ansökningar vi har fått för utannonserad tjänst när ansökningstiden har gått ut. Därefter väljer vi ut ett antal personer som vi vill träffa. Vid urvalet utgår vi ifrån erfarenhet, utbildning och andra formella samt personliga krav som vi har ställt.

Hur vet jag att ni fått min ansökan?

När du har skickat in din ansökan får du ett en bekräftelse via e-post på att vi har mottagit den. Får du inte någon bekräftelse är din ansökan inte registrerad och du måste skicka in den igen, alternativt kontakta vår HR-ansvarig.

Vilken tid måste ni ha min ansökan sista ansökningsdag?

Du kan ansöka om tjänsten fram till klockan 24:00 sista ansökningsdag.

Var annonserar ni lediga tjänster?

Du hittar samtliga våra utannonserade tjänster under Lediga jobb här på webbplatsen. Du kan även prenumerera på de tjänster som vi publicerar.

Vad ska min ansökan innehålla?

Din ansökan ska innehålla kontaktuppgifter och du ska dessutom alltid bifoga ett CV/meritförteckning och ett personligt brev. Du behöver inte registrera allt på nytt i rekryteringsverktyget, utan det går bra att endast bifoga filer.

Hur ansöker jag om en tjänst?

Du ansöker om en tjänst genom att klicka på länken ("Ansök om tjänsten") längst ner i varje annons. Du blir då vidarelänkad till vårt rekryteringsverktyg.