30 juli 2018 Upphandling | Anställning

"Upphandling är ett kul område som inkluderar affärsmässigt tänk i kombination med bidraget till allmännyttan"

I september drar SKL Kommentus och Nacka kommun igång sitt gemensamma traineeprogram för upphandlare. En av traineerna som börjar med anställning hos SKL Kommentus är Victor Ernstsson som har fått besvara några frågor inför starten.

Traineeprogrammet som börjar efter sommaren är helt nytt, både i sig självt och som koncept. Samarbetet mellan SKL Kommentus och Nacka kommun ger deltagarna i programmet en unik chans att samla erfarenheter från två arbetsplatser. Victor Ernstsson har pluggat offentlig förvaltning och ledning vid Örebro universitet och är en av traineerna som nu gör sig redo för livet som upphandlare i höst.

Hur känns det att börja på SKL Kommentus och Nacka kommuns traineeprogram till hösten?

Det känns superhäftigt. Roligt att vara del av något helt nytt och ännu roligare att få lära sig något nytt!

Vad är dina förväntningar på programmet?

Att det ska ge en gedigen introduktion för framtida arbetsuppgifter, så jag slipper famla mig fram i mörkret när traineeprogrammet är över. Sedan har jag massa förväntningar på mig själv, men de rår ju inte programmet för!

Är det något särskilt du hoppas lära dig?

Massor! Men framförallt praktiskt närmande till LOU och de tekniska bitarna av själva arbetet. Sedan är jag lite social av mig, så jag hoppas jag ska lära känna många härliga människor!

Vad känns roligast?

Att det är något helt nytt och att organisationen ger ett modernt intryck. Och förstås att bekanta sig med nya kolleger också!

Är det något som känns utmanande?

Det är alltid utmanande att vara på nytt jobb. I nuläget känns det dock bara kul, så jag får återkomma på den punkten!

Varför fastnade du för upphandling?

Det är ett kul område som inkluderar affärsmässigt tänk från det privata i kombination med bidraget till allmännyttan. Plus att det är ett för mig nästan helt nytt område, vilket innebär en chans att lära mig något - nästan- från grunden.

Vad ska du göra i sommar?

Jag gifte mig vid midsommar, så det var en del planering kring det. Sedan blev det semester på Amalfikusten och nu umgänge med familj och vänner fram till början av september när traineeprogrammet drar igång!

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar