1 juni 2020 Utbildningar

Suveränt att bli diplomerad upphandlare på distans

Kristin Lindblom arbetar som upphandlare med inriktning på entreprenad på Vänersborgs kommun. Under våren valde hon att gå AffärsConcepts utbildning för att bli diplomerad upphandlare.

- Jag anmälde mig till AffärsConcepts utbildning för att jag ville få en gedigen grund i alla upphandlingsmoment. Det är väldigt värdefullt att få lära mig av experter och ta del av deras syn på vad som är extra viktigt i de olika stegen i en upphandling, vilka fällor man måste undvika och vilka rättsfall som är mest tongivande förklarar Kristin.

Redan nu, efter fyra av kursens totalt åtta dagar, känner Kristin att hon har fått med sig många nyttiga verktyg och lärdomar som hon kan börja använda direkt i sitt arbete.

- Jag har lärt mig jättemycket användbart redan från dag ett. Bland annat har jag fått en bra genomgång av praxis kring vad man får ställa för krav och inte, ökat min förståelse för takpriser och fått värdefulla tips om utvärdering och val av utvärderingsmodell.

”Stämningen är att det inte finns några dumma frågor - så vi ställer mycket frågor!”

På grund av Coronapandemin genomför AffärsConcept under våren för första gången diplomutbildningen digitalt. Deltagarna följer då undervisningen live hemifrån.

- För mig har det funkat helt suveränt. Det har varit bra ljud och bild och ett tydligt upplägg. Det var bara att öppna min laptop och hänga med.

Även interaktionen mellan deltagare och kursledare tycker Kristin har fungerat väl på distans.

- Under första blocket var föreläsarna jätteduktiga på att följa chatten och det kändes nästan som om jag satt med i rummet. Under block två fick vi ställa fler frågor muntligen och det funkade väldigt bra för mig då jag hade bra internet och ljud, men det är viktigt med god uppkoppling så att alla kan höra frågan som ställs och hänga med.

Kristin känner att hon kunnat ställa alla frågor hon vill under utbildningen.

- Lärarna är väldigt duktiga och ödmjuka och positiva till frågor. Stämningen är att det inte finns några dumma frågor, så vi ställer mycket frågor! Det är jättebra att man kan ta upp utmaningar som man stött på i sitt eget arbetsliv och få möjlighet att bolla dem med en expert.

Fördel att kunna genomföra utbildningen från hemorten

För Kristin har det till och med varit bättre att genomföra utbildningen på distans eftersom det innebär att hon kunnat följa all undervisning från sin hemort.

- Det är så himla smidigt att vara kvar hemma – jag hade annars behövt åka tåg i flera timmar och bo på hotell. Nu kan jag gå hem till min hund efteråt och åka och träna på kvällen precis som vanligt. Det gör att jag är mycket piggare och inte känner mig stressad över att jag missat saker på jobbet eller hemma. Distans är i det här fallet klart bättre!

Nu ser Kristin fram emot nästa block som ska genomföras i juni.

- Under block tre ska vi prata om metoder och förfaranden i upphandlingen – det är essentiellt och jag ser verkligen fram emot att fördjupa mig i det!

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar