19 oktober 2018 Upphandling | Digitalisering

Samarbete mellan inköpscentralerna kring innovationsmäklare

SKL Kommentus Inköpscentral och Statens Inköpscentral vid Kammarkollegiet samverkar i ny upphandling av innovationsmäklare.

Statens Inköpscentral och SKL Kommentus Inköpscentral genomför en förstudie tillsammans inför en kommande ramavtalsupphandling av innovationsmäklare. Målsättningen är att underlätta för upphandlande myndigheter att få tillgång till innovativa produkter (varor och tjänster) samt för leverantörer att sprida sina innovativa produkter till offentlig sektor.

Första samarbetet mellan inköpscentralerna

Det är första gången inköpscentralerna gemensamt genomför förstudie och upphandling för att på detta sätt möta behovet hos hela offentlig sektor, dvs statliga myndigheter, kommuner, landsting och regioner.

- Det är verkligen roligt att tillsammans med Statens Inköpscentral samverka för vass upphandling av innovationsmäklare för nytt ramavtalsområde som på ett relevant sätt främjar ett enklare möte mellan beställare och leverantörer av innovativa lösningar, säger Ida Engberg kategoriansvarig för digitalisering hos SKL Kommentus Inköpscentral.

Dialog med leverantörerna på marknaden

Nu bjuder inköpscentralerna in till en leverantörsdialog för att kunna ta tillvara branschens erfarenheter och kunskaper på området.

- Vi vill genom detta ha en tidig dialog med leverantörer på marknaden, sprida information om vad vi avser med innovationsmäklare samt få kunskap och information om marknaden, berättar Ida.

Om du är nyfiken på mer information eller vill anmäla ditt intresse för att delta på leverantörsdialogen, klicka här.

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar