29 november 2019 Ramavtal | HVB

Inköpscentralen lanserar ny urvalsdatabas för HVB-avtal

Nu lanserar Inköpscentralen en urvalsdatabas för placeringar på boenden på ramavtalet HVB Barn och unga 2017. Urvalsdatabasen gör det enkelt för kommuner att söka och hitta rätt boende utifrån individens behov genom tydlig och jämförbar information om verksamheterna.

Ramavtalet har många olika utförare med olika åldersindelningar och inriktningar. Att vid varje placering matcha individens behov och önskemål har varit en utmaning för kommunerna.

- Det känns bra att äntligen kunna lansera en urvalsdatabas för HVB Barn och unga 2017. Vi vet att kommunerna kämpat utan en urvalsdatabas och att denna lansering varit väldigt efterlängtad, säger Jenny Åberg, avtalsansvarig för sociala tjänster på Inköpscentralen.

Enkelt placeringsstöd som ökar transparensen

Urvalsdatabasen är ett användarvänligt tekniskt stöd för kommunerna vid placeringstillfället. Målsättningen har varit att skapa enkelhet och öka transparensen om kvalitet och pris för att skapa så mycket nytta som möjligt för socialtjänsten.

Inköpscentralen har upphandlat Placeringsinfo som leverantör för databasen. Genom samarbetet kommer urvalsdatabasen kontinuerligt uppdateras med information och utvecklas tekniskt för att tillgodose kommunernas behov av stöd i användandet av ramavtal och i placeringsprocessen.

- Vi har stort förtroende för Placeringsinfo och ser fram emot att utveckla stödet ytterligare tillsammans med dem. Vi hoppas att kommunerna kommer bli nöjda, säger Frida Skårner, kategoriansvarig för Sociala tjänster vid Inköpscentralen.

Innan årsskiftet lanserar Inköpscentralen ytterligare en urvalsdatabas för ramavtalet Stödboende 2017.

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar