4 juni 2020 Upphandling | Ramavtal

Högt tryck i webbutiken

Webbutiken med bristvaror har varit öppen i en vecka. Under den är perioden har det varit många som lagt beställningar.

Som vi tidigare har skrivit har SKL Kommentus Inköpscentral, på uppdrag av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), ingått ett ramavtal med distributören OneMed. Avtalet gäller sourcing, lagerhållning, distribution och fakturering av ett antal vårdartiklar som det råder brist på inom kommunernas vård- och omsorgsverksamheter.

Webbutiken, som säljer munskydd, visir, förkläden, handskar, handdesinfektion och ytdesinfektion, har nu varit öppen i en vecka.

2 562 700 handskar sålda på en vecka

Trycket har varit högt under veckan som har gått. Det har sålts över 2,5 miljoner handskar, 113 000 munskydd, 80 000 förkläden och 23 000 visir. Dessutom har det sålts närmare 5000 liter av både handdesinfektion och ytdesinfektion.

- Det känns väldigt bra att kommunala vård- och omsorgsverksamheter nu får produkter med hög kvalité till ett bra pris, och med snabba leveranser, säger Arian Mandegari, kategoriansvarig för vårdrelaterad förbrukning och läkemedel på SKL Kommentus Inköpscentral.

Det nya inflödet av bristprodukter har möjliggjorts genom den principöverenskommelse som ingicks i april mellan SKR, Länsstyrelsernas samverkanskansli, Kommuninvest, regionerna Stockholm, Skåne, Västra Götaland samt kommunerna Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Tipsa en vän

Kommentarer (1)

Anna Finnström

1. Skrivet den 23 juli 2020 kl. 08.11

Hej. Jag är MAS i Nordanstigs kommun och skulle vilja ha inlogg till er webbutik då vi börjar att få svårt att få tag i vissa varor enligt vår ordinarie leverantör.

Skriv en kommentar