9 november 2020 Upphandling | LOU | Ramavtal

Fyra snabba frågor om fordonshinder

I dag är ramavtalet Fordonshinder klart för avrop. Vi passade på att prata lite med upphandlaren Ylva Bergvall Granqvist på Inköpscentralen om hur arbetet med upphandlingen har gått och vad som är bra med det nya ramavtalet.

Hur har upphandlingen gått?

- Långt över förväntan, det här är den roligaste upphandling jag har gjort eftersom vi blivit så påhejade av kunder och leverantörer som hjälpt oss att svara på alla frågor, säger Ylva. Någon liknande upphandling har aldrig gjorts.

Vad är bra med det nya ramavtalet?

- Alla fordonshinder i vårt avtal uppfyller den nivå på krocktest som vi bestämt tillsammans med VTI. Det förekommer nämligen många typer av hinder som ingen vet om de fungerar eftersom de aldrig testats. Kunden gör en förnyad konkurrensutsättning och kan använda våra satta kriterier för att få den produkt som passar dem. Den som önskar kan få hjälp med projektering, berättar Ylva.

Vilken är den största nyttan för kunden?

- Vi tänker att det är en stor nytta för kunden att kunna välja hinder som passar deras ändamål och där vi redan gjort den tunga biten med krocktester som inte är lätt att sätta sig in i. Det hinder man väljer kommer att uppfylla alla krav på skydd.

Till sist, vad är du själv mest nöjda med?

- Den fantastiska dialogen med kunder, leverantörer och specialister, stort tack till alla!

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar