Utbildning

Kompetensprojekt i praktiken del 2

Står du inför att initiera, leda, följa upp eller delta i ett kompetensprojekt och har behov av att ta fram en kompetensförsörjningsplan? tydligare koppling mellan strategier, mål och omvärldsbevakning till er operativa förmåga att utveckla rätt kompetens idag och i framtiden? Funderar ni på hur ni bäst utvecklar kompetensen, skapar en lärande kultur och får till ett mer varierat och digitalt lärande?

Pris: 4000 (exkl. moms)

I priset ingår: Kursdokumentation, frukost och lunch

Jag vill anmäla mig

Startpunkten för dessa frågor är att ta reda på organisationens nuläge genom att genomföra en kompetensanalys; vilken kompetens och kapacitet har vi? Följt av vilken kompetens vi har behov av i vår framtida organisation utifrån ett omvärldsperspektiv.

Under dagen får du fördjupad kunskap i hur du driver kompetensprojekt/kompetensarbete med tyngdpunkt på kompetensanalys och kompetensplanering. Hur arbetar man med nyckeltal och hur mäts effekten av strategisk kompetensförsörjning som ger underlag för kompetensförsörjningsplanen? Under kursen dyker vi även ned i området lärande. Vad är kompetensutveckling, hur får man till ett mer varierat lärande med moderna metoder och hur skapar man lärande organisationer?

Kursen varvar teori med praktik och ger dig praktiska tips, checklistor samt mallar som du kan använda i din egen verksamhet.

Ur innehållet

  • Kompetensförsörjningsplan ur ett kompetensperspektiv- Vilka nyckeltal ska följas upp, och hur jobba med handlingsplaner på olika nivåer?
  • Kompetensutveckling 70/20/10 formeln
  • Vad är en lärande organisation och hur får man till lärande arenor?
  • Under dagen diskuterar vi även framgångsfaktorer vid överlämning från projekt till löpande process. Tips på hur integrera i verksamhetsprocessen

Vem vänder sig kursen till?

Till dig som tidigare deltagit vid vår grundkurs eller har tidigare erfarenhet och vill fördjupa dig inom området strategisk kompetensförsörjning Och till dig som ska planera för åtgärder som utgår från en kompetensanalys, arbeta med nyckeltal för att mäta effekten av strategisk kompetensförsörjning och/eller göra en kompetensförsörjningsplan.

Varför ska du gå kursen?

För att få teoretiska och praktiska råd hur du bör göra för att lyckas i kompetensprojekt. Du får möjlighet att fördjupa dig i områden som många finner utmaningar i såsom att identifiera och definiera nyckeltal inom kompetensområdet, säkra den löpande processen med att följa upp och att arbeta med kompetensförsörjningsplaner på olika nivåer. Du får lära dig mer om kompetensutveckling, får inblick i varierat lärande och insikter i hur lärande organisationer fungerar.

Kurstillfällen

Filtrera på år:

Datum Plats Detaljer

Tipsa en vän

Lärare på utbildningen

Camilla Rask

Mångårig erfarenhet av kompetensinventering/analys, lärande, målstyrning & ledarutveckling. Har utvecklat och implementerat skräddarsydda format för olika branscher, t.ex. lagkrav för lärarlegitimation samt koncept för vård och omsorg i offentlig sektor.

Liknande utbildningar

  • Kompetensprojekt i praktiken del 1

    Här får du grunderna i hur du genomför ett kompetensprojekt. Står du inför att ni ska genomföra en kompetenskartläggning? Funderar du över hur man…